פלודה – Falooda

משקה יותר לתקופת הקיץ אך למי שאוהב משהו קר בחורף עם גלידה זה בשבילו…

מצרכים:

שתי כוסות חלב
חצי כפית זרעי בזיל
חצי כוס גלידה – עדיף קולפי
חופן אטריות פלודה – אפשר גם אטריות אורז
חמש כפות מי ורדים
שתי כפות סוכר
רבע כפית הל
שתי כפיות פיסטוקים מרוסקים

אופן ההכנה:

א. להרתיח שתי כוסות מים ושים במיים הרתוחים את האטריות ל- 2-3 דקות ולהוריד מהאש
* להשרות לשעה את זרעי הבזיל

ב. להרתיח את החלב, עם ההתחממות להוסיף אבקת הל והסוכר.

ג. עם הרתיחה ותוך כדי ערבוב להוריד מהאש ולהוסיף את מיי הורדים.

ד. לסנן את האטריות ולהוסיף אותם

ה. לקרר

ו. אחרי הקרור לסנן את זרעי הבזיל ולהוסיף לפלודה

ז. להוסיף גלידה ולערבב

ח. לשים כדור גלידה בכוס גבוהה ולמזוג את הפאלודה לתוך הכוס

ט. לקשט עם הפיסטוקים

אפשר להוסיף גם קצת זעפרן, בהכנה אפשר להשתמש בשמנת או להוסיף אבקת חלב למי שאוהב

בתאבון….

השאר תגובה דרך הפייסבוק »

תגובה אחת

  1. שלום האם אפשר לקבל מתכון ללחם הודי צאפטי

כתוב תגובה

כתובת הדואר האלקטרוני שלך לא תפורסם. Required fields are marked *

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>