תבשיל דאל

רכיבים:

כוס וחצי עדשים כתומות
‏2 כפות חמאה
‏1 בצל גדול, קצוץ דק
‏2 שיני שום‏
‏2 וחצי כוסות מים‏
‏1 כפית כורכום טחון‏
מלח לפי טעמך
‏1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד דק
‏1 כפית גראם מסלה.

אופן ההכנה:

'מבררים' את העדשים – מוציאים את כל חלקיקי הקש, אבן, עיגולים
שחורים, שלא שייכים לענייןמשרים את העדשים בקערה גדולה ומכסים אותם
במים. משהים את העדשים במים לפחות לשעתיים שיתרככו ויספגו נוזלים
מחממים את החמאה בסיר, וכשהיא חמה – מטגנים בה את הבצל הקצוץ עד
שהוא מזהיב ונהיה שקוף. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והתבלינים והמלח.
מערבבים יחד כדקה אחת למיצוי הטעמים של התבלינים מוסיפים את העדשים
והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ממשיכים לבשל תוך
ערבוב מידי פעם, עד שהמים נספגים בעדשים. והם נהיים דייסתיים כאלה.
להזהר לא לחרוך את התחתית, אם חסר קצת נוזלים – מוסיפים.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

שיהיה בתאבון 

השאר תגובה דרך הפייסבוק »

כתוב תגובה

כתובת הדואר האלקטרוני שלך לא תפורסם. Required fields are marked *

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>