מרכיבים (ל-2 מנות)
גזר אחד גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנותתפוח אדמה, גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות
כוס שעועית ירוקה
1/2 כוס כרובית חתוכה לפרחים קטנים
בצל גדול קצוץ
1/2 כפית שום כתוש2 עגבניות חלוטות במים, קלופות ומרוסקות
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית אבקת מסאלה
מלח לפי הטעם
2 כפות שמן
3 פלפלי צ'ילי אדומים יבשים
1/2 כף זרעי כוסברה
1/2 כפית זרעי כמון
אופן ההכנה:
- מחממים שמן בסיר, מנמיכים את האש ומוסיפים זרעי כמון וזרעי כוסברה עד השחמה. מוציאים את הזרעים מהשמן ומוסיפים בצל לטיגון עד שקיפות. לאחר מכן מוסיפים שום וג'ינג'ר ומטגנים כ-3 דקות.
- מוסיפים את הגזר, תפוח האדמה, השעועית והכרובית ומטגנים על להבה בינונית כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד. מתבלים במלח וכורכום, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים ל-5 דקות נוספות, עד שהירקות חצי מוכנים.
- מוסיפים את מחית העגבניות, והצ'ילי. מערבבים הכול יחד, מכסים את הסיר, ומבשלים 5 דקות נוספות.
- מוסיפים 2 כוסות מים לסיר, מביאים לרתיחה, מבשלים עם המכסה כ-7-8 דקות .
- מערבבים הכל יחד ומוסיפים את אבקת המסאלה ומערבבים. מבשלים על להבה נמוכה למשך כ-10 דקות נוספות עד לקבלת מרקם סמיך.
- מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בעלי כוסברה טריים.