קארי ירקות

מרכיבים (ל-2 מנות)

גזר אחד גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנותתפוח אדמה, גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות

כוס שעועית ירוקה

1/2 כוס כרובית חתוכה לפרחים קטנים

בצל גדול קצוץ

1/2 כפית שום כתוש2 עגבניות חלוטות במים, קלופות ומרוסקות

1/4 כפית כורכום

1/2 כפית אבקת מסאלה

מלח לפי הטעם

2 כפות שמן

3 פלפלי צ'ילי אדומים יבשים

1/2 כף זרעי כוסברה

1/2 כפית זרעי כמון

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בסיר, מנמיכים את האש ומוסיפים זרעי כמון וזרעי כוסברה עד השחמה. מוציאים את הזרעים מהשמן ומוסיפים בצל לטיגון עד שקיפות. לאחר מכן מוסיפים שום וג'ינג'ר ומטגנים כ-3 דקות.
  2. מוסיפים את הגזר, תפוח האדמה, השעועית והכרובית ומטגנים על להבה בינונית כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד. מתבלים במלח וכורכום, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים ל-5 דקות נוספות, עד שהירקות חצי מוכנים.
  3. מוסיפים את מחית העגבניות, והצ'ילי. מערבבים הכול יחד, מכסים את הסיר, ומבשלים 5 דקות נוספות.
  4. מוסיפים 2 כוסות מים לסיר, מביאים לרתיחה, מבשלים עם המכסה כ-7-8 דקות .
  5. מערבבים הכל יחד ומוסיפים את אבקת המסאלה ומערבבים. מבשלים על להבה נמוכה למשך כ-10 דקות נוספות עד לקבלת מרקם סמיך.
  6. מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בעלי כוסברה טריים.
השאר תגובה דרך הפייסבוק »

כתוב תגובה

כתובת הדואר האלקטרוני שלך לא תפורסם. Required fields are marked *

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>